Magyar Thai magyar ecsettel

Ketten -Európa Bangokjából-, elindultunk a világ másik végére, szerencsét próbálni. Mint a szegényember legkisebb fia. Mit esznek, hogy élnek és minek? Megosztjuk a tapasztalatainkat, hogy ti is lássátok, hogy mi van, vagy merre megy. Magyar-Thai, magyar ecsettel.

Friss topikok

  • ahapeti: ... véget ért hát a thai mese, hazatért már eM. Emese. ... pesten ujjong mind aki él, újvilágban ő... (2008.04.21. 12:27) Emese most már indul a buszod...
  • FÜLÖP VIKTÓRIA: SZIA,-SZIASZTOK!!ÉN EGYENLŐRE CSAK A CHEECO-MEEYO-T ISMEREM!DE EZÚTON GRATULÁLOK AZ ESKÜVŐTÖKHÖZ!K... (2008.04.07. 11:47) Újabb levél az olvasóhoz
  • rozsakicsi: Most kicsit jobban irigykedem az elmúlt hónapokért amit megéltetek.Ma kaptam egy darabkát a Thai é... (2008.04.02. 15:58) Bangkok-Amman-Budapest
  • myacica: Na végre életkéim!!:) Csatlakozok az előttem szoló keresztanyámhoz én is nagyon várlak már és fel ... (2008.03.27. 19:33) Helyzetjelentés
  • myacica: Egyetértek Adri hugival!!TESSÉK JELENTKEZNI!!!!!Mi van veletek?Eme mikor jössz haza? Élet jelet... (2008.03.25. 20:16) De Facto

Google ajánlások

Linkblog

GOOGLE HIRDETÉS

personalized greetings

2008.02.08. 10:54 che-mese

Utolsó fotóink Buddha titkos kertjéből



Ha ügyesen végigolvassátok ezt a bejegyzést, az oldal alján megtaláljátok a linket az utolsó fotósorozatunkhoz. Jó szórakozást kívánunk!

Igazán varázslatos hely ez a Koh Samui. A levegő csak úgy izzik a spiritualitástól. A ráncok kisimulnak, a légzés lelassul, már persze abban az esetben, ha éppen nem azon kell aggódni, hogy szerzünk pénzt a nagyon-nagyon közeli jövőben. Az utolsó fényképezőgéppel felszerelt kalandozásunk alkalmával bejártuk a varázslatok kertjét.

A Khao Pom hegy tetején, 600 méter magasan van elrejtve a medzsik garden. Azért írom fonetikusan,

1.- hogy aki nem tud angolul, az is ki tudja ejteni a nevét

2.- mert méltatlannak érzem a ’dzs’ hanggal szemben, hogy szinte sosem használjuk írásban, pedig az egyetlen 3 betűből álló hangunk, ami nem kettőzött

3.- és mert sokkal viccesebb, mintha azt írnám, hogy magic garden

Amikor először jártam ott, azt hittem, hogy több ezer, de legalább pár száz éve készült. Kissé csalódott voltam, mikor megtudtam, hogy valamikor a 70-es években rittyentette össze egy szerzetes csávó, aki persze az óta, már meghalt, és lehet újjá is született. Egy vízesés köré kis kőkunyhókat és szobrokat épített a többi szerzetes haverjával együtt, és itt tengették meditatív hétköznapjaikat, várva a megvilágosodás szent pillanatát. Buddha tikos kertjének is nevezik.

A titkossága abban áll a mai napig, hogy baromi nehéz megtalálni. A Lamai templomnál kell fölkanyarodni a hegyre és 30-40 fokos szögben haladni fölfelé, egy elképesztően szar úton. A legtöbb kereszteződésben természetesen nem jelölik a haladási irányt, ezért végtelen türelemmel, a bennszülöttektől kell megérdeklődni, hogy merre is az arra. Eltévedni a dzsungelben és megvárni, míg rád esteledik, nem olyan lélekemelő, de kétségkívül erősítő tréning.

Che emlékei szerint tavaly ilyenkor még ingyenes volt, de az óta valamelyik kis haszonleső thai felállított egy bódét, ahol 80 batka ellenében kapsz egy papír fecnit, ami feljogosít a belépésre.

Képzelj el egy helyet, ahol megállt az idő, vagy tán sosem létezett. Földöntúli béke honol itt, ha éppen nem randalíroznak szemetelő, hangoskodó turisták, vagy a vízesésben pancsoló, sikítozó thai leánykák. Az ötödik percben megfeledkezel minden földi nyomorúságról, és megnyílik az univerzum kollektív tudata, bepillantást engedve egy transzcendentális világba. Ha a megvilágosodás helyfüggő lenne, akkor már kézrátétellel gyógyítanék, és levitálni is tudnék, csak sajnos ez nem ilyen egyszerű.

Nehéz innen hazamenni, de tanácsos még naplemente előtt elindulni lefelé, két nyomós okból is. Az egyik, hogy van egy vjúv pojnt – gyengébbek kedvéért: kilátó-, ahonnan olyan naplementét láthatsz, amit egész életedben emlegetni fogsz, a másik, hogy tényleg rohadt ijesztő a dzsungel éjszaka, és még könnyebb eltévedni, mert nem látsz semmit. A közvilágítás fogalma, kevéssé ismeretes ezen a környéken, és ha már egyszer eltévedtél, akkor tuti, hogy esni is fog, oszt aztán imádkozhatsz a bigBuddhához…

De nem is koptatom tovább fölöslegesen a billentyűket, a képek önmagukért beszélnek. Válogattam nektek fotókat az itthonos képekből, részint Petya kedvéért, mert hiányolta, hogy nem látja a házunkat, valamit Zsé és Tomi esküvőjéről. Az előző bejegyzésben már utaltam a történésre. Remek kis móka volt, leszámítva a ’kamerás ellopós’ fekete fellegeket, melyek fejünk fölött tornyosultak eme szent eseményen.

Írásban is sok boldogságot, valamint kacagságos-szerelmetes nászutat kívánunk!

Love!

Freedom!

Happyness!

itt vannak a fényképek:

http://indafoto.hu/thailand/varazskerteseskuvos

 

 

9 komment

Címkék: zen szőkék magicgarden tengerpartiszerelem titkoskert



A bejegyzés trackback címe:

https://thaikalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr66331012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borika 2008.02.08. 15:33:03

Sziasztok! Gyönyörű kertben jártatok.Kérdés: már nem élnek ott a szerzetesek?A pót esküvői fotók tényleg jók lettek csak a ruhátok hiányzik. Még szerencse,hogy Zsé-éknek volt fényképezőjük igy meg tudtátok örökíteni ezeket a pillanatokat. A pénzkereset remélhetőleg megoldódik.
Hétvégén kéne beszélgetni, Macusról vannak fejlemények.Pussz, ölelés Keresztanyád

Jucus 2008.02.08. 17:12:52

ugye tudod, mi a dolgod, es nem kell radformednem? ha muszaj, naponta megteszem.. :)

Natasha Wheel 2008.02.09. 05:58:56

Kivi vok milyen egzotikus lények költöztek oda belülre belétek a varázslatososas kertecskéből. :-) Remélem majd még 1szer lesz 1 amolyan semmittevős közös napunk (v. akár több is), és eljönnek, amikor épp félkómában fetrengünk 1 kanapén, miközben (v. miután) szétröhögjük magunkat valamin (mint anno, a nagy magyar ősök aszalt gyümölcsös változatát majszolva). Hűűűhaa! :-DD Jujj, és ki az a fekete felsős cukorpóni a képeken (de csak mellesleg)? ;-}

Hugi G 2008.02.10. 20:29:58

eme hát ezek a képek nagyon jók
szépek vagytok, de nagyon hiányoztok is. csoki

Vikt a KisNémeth 2008.02.10. 22:23:03

Sziasztok!
Végre bepótoltam! Nagy élvezettel, és kis szomorkodással olvastam!
Remek Nektek, nem kertelek! bocs
Már jöhetnél Fesztizni!!!! (látom a videókon, hogy neked is hiányzik picit... Cheeco! Remek a kamkezelés, még a végén kitúrsz...?
Vigyázzatok egymásra, és a bográcsban fő a boldogság!
Puszk

Adri Hugi (Szerezz tojást!!) 2008.02.12. 22:50:26

Sziasztok!Sajnálattal nézem minden este a blogot,mivel semmit nem írtok!:)
Valami jó,mókás,vicces storyt szeretnék!Emeskék módon!Puszi nektek

z · http://www.zpont.hu 2008.02.14. 14:26:07

hallo mi a pontos cimetek a haznak a szama kellene azzal tartozol
_majd jovok

emeske 2008.02.16. 10:35:32

Szia Srácok!!!
Bocsi a kussolásért, a szomszédos szigeten múlattuk az időt. Ma- holnap irok szép új bejegyzést, a miújságról. Cupp!

myacica 2008.02.17. 17:01:39

Sziasztok drágáim'''

Itt vagyok most a nagyieknál pusszilnak titeket meg a Kerike is most hozztak haza gyulárol.Velem is minden rendbe kedden mar dolgozok es nem szartam le amit mondtál:)

Nagyon jok a fotok is''Na pusszika nektek'''
süti beállítások módosítása