Magyar Thai magyar ecsettel

Ketten -Európa Bangokjából-, elindultunk a világ másik végére, szerencsét próbálni. Mint a szegényember legkisebb fia. Mit esznek, hogy élnek és minek? Megosztjuk a tapasztalatainkat, hogy ti is lássátok, hogy mi van, vagy merre megy. Magyar-Thai, magyar ecsettel.

Friss topikok

  • ahapeti: ... véget ért hát a thai mese, hazatért már eM. Emese. ... pesten ujjong mind aki él, újvilágban ő... (2008.04.21. 12:27) Emese most már indul a buszod...
  • FÜLÖP VIKTÓRIA: SZIA,-SZIASZTOK!!ÉN EGYENLŐRE CSAK A CHEECO-MEEYO-T ISMEREM!DE EZÚTON GRATULÁLOK AZ ESKÜVŐTÖKHÖZ!K... (2008.04.07. 11:47) Újabb levél az olvasóhoz
  • rozsakicsi: Most kicsit jobban irigykedem az elmúlt hónapokért amit megéltetek.Ma kaptam egy darabkát a Thai é... (2008.04.02. 15:58) Bangkok-Amman-Budapest
  • myacica: Na végre életkéim!!:) Csatlakozok az előttem szoló keresztanyámhoz én is nagyon várlak már és fel ... (2008.03.27. 19:33) Helyzetjelentés
  • myacica: Egyetértek Adri hugival!!TESSÉK JELENTKEZNI!!!!!Mi van veletek?Eme mikor jössz haza? Élet jelet... (2008.03.25. 20:16) De Facto

Google ajánlások

Linkblog

GOOGLE HIRDETÉS

personalized greetings

2008.01.14. 21:19 che-mese

Szülinapi különkiadás



   

Ma van a szülinapom. Mindenkinek köszi, aki gondol rám! Tavaly ilyenkor az Arany 19-ben grilleztünk a kertben. Akkor arra gondoltam, hogy sosem volt még ilyen jó idő jan.14-én. Most is erre gondolok, 40 fok van árnyékban, és fő a gulyás. A szülinapok elengedhetetlen kelléke a meglepetés. Ma egy jóreggelt csokor, tegnapelőtt pedig egy sokkal lendületesebb ajándék várt az ébredéskor.

A reggeli kávéval az ágyba érkezett a hír 8-kor, hogy öltözzek, mert megyünk a dzsungelbe drótkötélen csúszkálni! Igen, a már tárgyalt Canooppy-ról van szó. Jól írom Petya?

 Így pikk-pakk kiugráltam az ágyból, és már húztam is a hosszú farmert, zárt cipőt. Elugrottunk az edzőterembe a többiekért, mert csoportos szervezés volt, 1700 bat helyett egy ezresért. Mi motorral mentünk, a csapat dzsippel jött. Persze sokkal hamarabb odaértünk, és a srácok valahogy nem akartak jönni. Már azt hittük rossz helyen vagyunk, mert van ilyen csúszkálós cuccból 3 is a szigeten. Aztán persze kiderült, hogy ők tévedtek el. Mekkora csapás ez egy németnek, és volt belőlük több is a fedélzeten! Kb. 3negyed órát vártunk rájuk, miután megreggeliztünk, addig is egy ketrecbe zárt majommal beszélgettünk, valamint tanulmányoztuk, hogy mekkorát szarik egy elefánt.

 

A projekt úgy kezdődött, hogy Csik fejére fölszereltünk egy kamerát. A következő lépés az volt, hogy szétszakítottam a fényképező derékra csatolható tokján a cipzárt, így azt nem mertem magammal vinni, mivel nincs pénz másikra. Hoztam a formám. Aztán kaptunk vizet, és felszerelték ránk a hámot, vagy mit. Mindenféle övek meg karabinerek lógtak rajtunk derék tájt, majd felraktuk a mókás kék sisakot, ami max. egy csigát tudna megvédeni becsapódáskor. Próba csúsztunk három méteren, megmutatták, hogy kell lassítani, oszt uzsgyi! Három manki (így hívjuk a bennszülötteket, főleg azokat, akik fára másznak) jött, mászott és csatolt folyamatosan. Ha megnézitek a fotókat, láthatjátok majd, hogy a fákra voltak felépítve kis színes fa állványok, létrával. Azokon kapaszkodtunk egy- egy csúszás után följebb, és följebb. Eszméletlen érzés volt, Tarzannak képzeltem magam, és úgy sikítottam, mint Csita.

Sajnos sokkal hamarabb vége szakadt, mint ahogy azt mi elképzeltük. Pont mire belejöttünk volna, és vártuk, hogy menjünk feljebb a hegyen, közölték, hogy hat vonal volt megbeszélve, és az megvolt, valamint fizessünk még kétszázat, mert 10 emberről volt szó, és mi csak heten vagyunk. Na, ez a thai style! A csalatkozás ellenére kurvára élveztük!!!! Jó buli lenne csinálni egy hasonló pályát, kicsit merészebb elgondolásokkal, és gondoskodóbb odafigyeléssel. Ha valakinek van rá pénze szóljon! Megnézzük, hogy a szomszédos szigeten van e már ilyen!? Hehehe!! Aztán akkor mehet a csúszkálás orrba-, szájba!

A sziget túl felén voltunk éppen, és hazafelé még útba ejtettünk egy kertet, ami tele volt pillangókkal, batörfláj garden a neve J Több, mint 200 nm2 trópusi kert, az összes őshonos pillangóval, plusz ilyen extrákkal, hogy káposztalepke, rovar gyűjtemény és méhkaptárok. Csináltunk néhány trükkös fotót, az a címük, hogy hány lepkét látsz a képen. Hehehehe!!!

Simán rád szállnak, ha türelmes vagy! Olyan szépek!!

Mikor kilepkéztük magunkat, már baromi éhesek voltunk, és megálltunk egy tengerparti reszortban kajálni. Drága volt, és ahhoz képest nem túl jó, de tűzoltásnak elegendő. Aztán lesétáltunk a partra mártózni egyet a térdig érő vízben. Tiszta Balaton! Kivéve, hogy egy pálma árnyékában hűsöltünk, és a víz csípte a szemünket.

Ezek után lelazulva, bukó nélkül hazamotoroztunk, és nekiálltunk főzni. Kiderült, hogy egy lepke követett minket, és úgy döntött, bepecózik hozzánk. Első dolga volt rárepülni az üres sörös üvegekre. Biztos vonzódik, a hippi életvitelhez, különben mi a francért jött volna ide?? Api remekül összebarátkozott vele, de ma lelépett a kis hálátlan. Nem mondta, vissza jön-e még. 

És, hogy szómat össze ne keverjem, fő a gulyás, és kiszaggattuk a kurva csipetkét, is- hogy törnék kerékbe, aki kitalálta! Megyünk kocsmába mulatni, mert nem csak nekem van ma szülinapom, hanem egy Szutyi nevű svájci figurának is… Együtt örülünk.

Szóval visszük a maradék páleszt, meg a jó zsíros, magyar kaját, de Peni haníí, a tulaj csajszi összerak néhány zöldséget falevéllel, és így lesz thai kaja is. Most lépek is és rendbe hozom a toalettem. Hamarosan megtudjátok, hogy mit tervezünk Api szülinapjára, ami szintén mindjárt itt van. Vízöntő a lelkem!

Na cuppantás!

8 komment

Címkék: szülinap meglepetés



A bejegyzés trackback címe:

https://thaikalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr29297577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozsakicsi 2008.01.15. 08:47:23

Boldog szülinapot!Itt is,mert már minden fórumon nyomtam egyet.A Canoppy-t én mondtam és nem Petya.Tényleg fasza és úgy látszik mindenütt ugyanígy működik.Teljesen ugyanezek a feltételek.Nagyvillámban 3500HUF ott is Kb. 10 szakasz van és ha csúszni akarsz kell minimum 10 ember.Talán csak annyi a külömbség,hogy jó arcok a túravezetők és ezt nem csak azért mondom mert a rokonaim és barátaim csinálják.:-))))Nyáron nyomhatunk egyet visegrádon,mi úgy is megyünk,röhögni a beszari T-mobilos irodai dolgozókon akiket a cég ezzel lep meg nyaraláskor,hogy érezzék mit élnek át az alpinisták a tornyokon...Hihi:-))).Kurvára megnézném a helyiek fejét egy-egy ilyen pálinkázós buli után ébredéskor(meg a sajátomat is).
Asszem ennyi mára...Lö Pá

myacica 2008.01.15. 10:54:04

Sziasztok drágáim!!

Olyan jó nektek,hogy ti sütettitek a hasatokat és szórakoztok miközbe én meg a vizsgákkal szenvedek:(

A szülinapod sajna nem hozott szerencsét nem jött össze ez az állattan,de ez lesz az első uvm és vigasztal a tudat,hogy még senkinek nem sikerült elsőre szóval kedden már tuti menni fog.Ja és mellékesen olyan komoly témát fogtam ki,hogy szerintem az orvosoknak nincs ilyen kemény téma.Na mindegy megyek is készülni a köv vizsgámra amiből már remélheőleg nem kell uvzni:P


Csók nektek és mégegyszer BOLDOG SZÜLINAPOT MINDKETTTŐTÖKNEK!!!!!!!

sonja 2008.01.15. 12:40:52

Drága MSE-Asszony :)

Nagyon boldogságos születésnapot utólag is, sok-sok boldog évet Férjecskéd oldalán!

Neki is kívánok - így ismeretlenül is - sok örömben és vidámságban, egészségben és boldogságban gazdag éveket!

Az Angyalok kísérjék mindig lépteitek és váltsák valóra szívetek minden titkos álmát!

Szeretettel:
Sonja

kedvenced 2008.01.15. 21:45:22

Természetesen boldog szülinapot. Mint reggel is mondottam, amikor ott délután volt, de itt viszont reggel, hiszen a Greenwich-hez viszonyított hosszúsági fokok menti eltolódás... picsába, mindig ez a tudálékoskodás.

Tehát Boldog Szülinapot!

Tehát Canopy. Így helyes az írásmód, legalábbis Visegrádon ezt az elnevezést használják, én pedig megbízom őbennük valóságos valójukban. Pesze van olyan, hogy canope, ez egy Claude Debussy zongoradarab, a Preludes egyik tétele 1909-ből, de könnyen belátható hogy semmiféle relevancia nincs a kettő között. A sport és a zongora nehezen összeegyeztethető.

Illetve Woody Allennek sikerült, mikor azt mondta egy nőről: "Olyan volt vele a tánc, mintha egy zongorát tologattál volna"

Tehát Boldog szülinapot.
Mondok egy viccet:

-Anyu, vegyél nekem fagyit!!!
-Aranyom, azért mert lefekszem az apáddal, még nem kell anyunak szólítanod!
-Akkor hogy szólítsalak???
-Normálisan, mondd, hogy Józsi!

Ennyi. Csákány.

kedvenced 2008.01.15. 21:47:20

A blog továbbra is inspirál engem, mint az fentebb látszik. Persze ne is törődjetek velem. Akár fel is gyújthatom az épületet. :)

Adri Hugi (Szerezz tojást!!) 2008.01.15. 22:48:13

Sziasztok!!
Elöször is én kérek ellnézést h ilyen későn reagálok a dolgokra,de sajnos az életem egyik ismételten nehéz szakaszába léptem!!(Hallom a mondatot a szádból Eme, h ez nem az elsőő akadály,de fel a fejjel!!:))
Másodszor mindkettötöknek nagyon boldog szüli napot kívánok!!Még 20x ennyit!Persze együtt!:)
Hétvégén megyek Nóihoz!Igérem elnézek az Arany 19. felé és megbontok egy Sangriát!Jah meg persze egy sört!De kizárólag csak pohárból és nem dobozból!!
Na pusszantás és jók legyetek!!PáPá

myacica 2008.01.17. 09:18:19

Hugikám te látom jól + tanultad Eme aranyszabályait:P


Imádlak titeket:)
Pussz

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.01.17. 15:17:12

Sziasztok!

boldog szülinapot!
tenyleg kiraly ido volt az aranyban tavaly:)
süti beállítások módosítása