Magyar Thai magyar ecsettel

Ketten -Európa Bangokjából-, elindultunk a világ másik végére, szerencsét próbálni. Mint a szegényember legkisebb fia. Mit esznek, hogy élnek és minek? Megosztjuk a tapasztalatainkat, hogy ti is lássátok, hogy mi van, vagy merre megy. Magyar-Thai, magyar ecsettel.

Friss topikok

  • ahapeti: ... véget ért hát a thai mese, hazatért már eM. Emese. ... pesten ujjong mind aki él, újvilágban ő... (2008.04.21. 12:27) Emese most már indul a buszod...
  • FÜLÖP VIKTÓRIA: SZIA,-SZIASZTOK!!ÉN EGYENLŐRE CSAK A CHEECO-MEEYO-T ISMEREM!DE EZÚTON GRATULÁLOK AZ ESKÜVŐTÖKHÖZ!K... (2008.04.07. 11:47) Újabb levél az olvasóhoz
  • rozsakicsi: Most kicsit jobban irigykedem az elmúlt hónapokért amit megéltetek.Ma kaptam egy darabkát a Thai é... (2008.04.02. 15:58) Bangkok-Amman-Budapest
  • myacica: Na végre életkéim!!:) Csatlakozok az előttem szoló keresztanyámhoz én is nagyon várlak már és fel ... (2008.03.27. 19:33) Helyzetjelentés
  • myacica: Egyetértek Adri hugival!!TESSÉK JELENTKEZNI!!!!!Mi van veletek?Eme mikor jössz haza? Élet jelet... (2008.03.25. 20:16) De Facto

Google ajánlások

Linkblog

GOOGLE HIRDETÉS

personalized greetings

2008.02.25. 15:26 che-mese

Egy perc Malajziában



 

Többen érdeklődtetek, hogy milyen volt Malajziában. Íme, egy röpke beszámoló, a szűkös eseményekről.

Sajnos kirándulásnak a legjobb indulattal sem nevezhetném, maradjunk inkább a kényszeres zötykölődés kifejezésnél. A biznisz vízum nagy előnye, hogy egy évi itt tartózkodást tesz lehetővé, a nagy hátránya pedig – leginkább a csórókra nézve-, hogy 3 havonta el kell hagyni az országot. Amennyiben ez elmarad, napi 500 batkát kell befizetni a thai államnak, ezért igyekeztünk eddig mindig időben átlépni az elképzelt vonalat.

Ez volt az apropója a Malajziai utunknak is. Lóvé híján a hozzánk legközelebb eső vonalat választottuk. A thai utazási irodák szép pénzeket akasztanak azzal, hogy csoportos utakat szerveznek az arra rászorulóknak. Az itteni szlengben ezt ’vizaran’-nak hívják, ami angolul a következő képen néz ki: visa run. Mint a nevében is benne van, egy rohanás az egész, főleg ha a Herbert nevű német csávóval indulsz útnak.

Előre kifizettük a fejenként 1600 batkát, és péntek hajnali 4-kor a megbeszélt sarki ’szeven-ileven’ előtt fel is szedtek minket, egy rommá szakadt kisbusszal, amiben már csak a pótülésen volt hely. Herbert gyorsan megnyugtatott minket, hogy csak a kikötőig kell itt kibírni, a szárazföldön szép kényelmes buszokkal megyünk tovább.

Az embertelen időpont miatt, alig láttunk ki a fejünkből, de vezetőnk szemmel láthatóan szokva volt e korai órához. Kemény, pörgős német akcentussal közölte, hogy most ő a főnökünk, tehát mindenki oda ül, ahova ő mondja, és mindenki azt csinálja, amit ő mond. A pisi ügyeket intézzük el a kompon, mert a határig csak egyszer állunk meg. Nincs apelláta, és punktum.

Kitöltöttük a határátlépéshez szükséges nyomtatványt, majd félálomban felbotorkáltunk a rohadt nagy vízi vasra.  Másfél óra alatt értünk át Surat Thani-ba, és közben volt alkalmunk megcsodálni egy napfelkeltét a tengeren. Lenyűgöző fények szűrődtek át a párás ködön, csináltunk is néhány fotót a kölcsön gépünkkel, és amint elkérjük az átjátszó kábelt, már töltöm is fel őket a megszokott helyre.

Herbert ígérete szerint, pofás kisbuszok vártak minket, szám szerint kettő. A parancs szerint, a helyünk az egyes számú buszban volt, a sofőr mellett. Mi kis balgák, még örültünk is, hogy panorámás helyünk lesz. Amint beszálltunk, rögtön elpárolgott az örömünk, mert a busz vezetőfülkéje a tájok testfelépítéséhez volt szabva, így egy 8 évesen kívül senki nem férhetett el ott kényelmesen, és egyikünk sem a rövidke lábairól híres. Che szívta meg jobban, ő ült a sofőr mellett, és térdeivel azonnal átrendezte a műszerfal beállításokat. Nekem valamivel több helyem volt a balszélen, de sehol nem volt körülöttem egy centi holt tér sem, viszont legalább volt fejtámlám, és ha nem próbáltam mozogni, néha még el is tudtam szenderedni.

Azt mondanom sem kell, hogy az egész brigádból – egy belga kivételével- mi voltunk a legmagasabbak. A busz utasterében mindenki hátra döntött ülésekkel, nyújtott lábbal terpeszkedett, mint az a bizonyos Nagyalföld. Che nagyon pipa volt. Azt mondta ez Herbert bosszúja, azért, mert egész életében csak amorf Brünhildákkal volt dolga, és ő mit képzel magáról, hogy ilyen jó csaja van... szóval a hiperaktív német jól kiba**ott velünk!

Valóban csak egyszer álltunk meg útközben, kb. 5 percre, de az is csak azért volt, mert tankolni kellet. Ekkora már Herbert lett az első számú közellenség.

Dél körül értük el a Maláj határt. Mint az igavonó barmokat, úgy terelte a csapatot a főnök, és közben hangosan ordítozott, hogy ’faszt, faszt’! Mondtuk neki, hogy igen, egy nagy ’faszt’ neked! ( Gyengébbek kedvéért: fast = gyors)

A kis ablaknál sorban állás a tűző napon, rohanás a másik kis ablakhoz és vissza. Szerencsénkre a dagadt borvirágos orrú ausztrálnak valami gondja akadt, így jutott időnk arra, hogy magunkévá tegyünk egy-egy rántott csirkecombot. A rizst már nem volt időnk megenni, mert Herbert megint elkezdett ordítani, hogy ’faszt! faszt!’

Szóvá tettük neki, hogy szeretnénk helyet cserélni valakivel, aki 165 cm-nél nem magasabb, erre egy arcátlan hazugságot vágott a képünkbe, miszerint ő mondta az ügynöknek, aki felvette a jelentkezésünket, hogy már csak elől van hely. Elég átlátszó volt a dolog, főleg, hogy reggel nem mulasztotta el közölni, felsőbbrendűségét fitogtatva, hogy ő dönti el, ki hova ül.

Rólunk abszolút lesírt, hogy nem hiszünk neki, de ez nem nagyon izgatta. Ha rajta múlott volna, még a busz tetején keresztbe is hasaltak volna emberek annak érdekében, hogy nagyobbat kaszálhasson.

Jobb megoldás híján, egymással cseréltünk helyet, hogy visszafele Csik ne szenvedjen annyira. A jobb lábam a sofőr engedélyével a kuplung pedál alatt kapott helyet, a bal pedig a szélvédő sarkában. Gondolhatjátok milyen kényelmes volt…

Visszafelé is egyszer álltunk meg, szintén tankolás céljából és volt annyi időnk, hogy megigyunk valami cukrozott lónyálat, aztán megint jött a ’faszt’. Herbertnek volt még annyi bőr a képén, hogy átült a mi buszunkba, pedig én azt hittem ő vezeti a másikat. Itt felmerült bennem, hogy akkor mi a szarért foglalja a helyet, ha az ordításon kívül semmit nem csinál, és felajánlottam neki, hogy ha esetleg ő is úgy gondolja, nyugodtan helyet cserélhetünk.

Erre már nem volt pofája azt mondani, hogy nem, így bemászott a helyemre a sofőr mellé. Próbált poénkodni is, hogy akkor a barátomon fog aludni, mondtam neki, hogy elismerésem, ha ő akkora helyen tud aludni.

Innentől kezdve nem volt több szóváltás, én a második sorban elterülve szunyáltam végig az út hátralevő részét.

A következő említésre méltó esemény, a Samui kikötőben állomásozó katonai anyahajó, és a körülötte horgonyzó csatahajók voltak. Ezekről is készült néhány fotó, majd meglátjátok. Csik nagyon oda volt az anyahajóért, bár csak messziről láttuk, tényleg hatalmas volt, de engem annyira nem villanyozott fel. Útálom az egész katonaságot, nemzetiségtől függetlenül.

Este negyed 7 volt, mire végre hullafáradtan, és elgémberedve hazaértünk. Amikor kiszálltunk a kocsiból Herbert oda vetett egy elnézéskérést, és tovatűnt a sziget forgalmi dugójában.

Hát így esett az eset.

14 komment



A bejegyzés trackback címe:

https://thaikalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr5353866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adri Hugi 2008.02.25. 22:00:53

Ez elég szörnyűű!De legalább rá jöttetek h mégis otthon a legjobb!Ha menni kell hát menni kell!Nincs mese!A képekre kiváncsi vagyok!Puszkóka és szeretés:)

Natasha Wheel 2008.02.26. 19:28:16

Töpörödött törp ördögök. ;-)

Bori 2008.02.29. 10:46:06

A homokba írt kérésedet teljesítem. Nagyon ötletes,rád jellemző és azadott körülményeket jól kihasználtad. Én ahogy az időjárás jelentés igéri a jövő héten HÓBA írhatok. A múlthátvégi és az eheti 20 fokos meleg után nem hiányzik.Még nem ette meg a kutya a telet, pedig megehetné! Pusszantás

myacica 2008.03.01. 12:23:31

Szegénykéim de látjátok néha azért van olyan helyzet amikor velem nem lenne gond:P
Én simán elfértem volna gondolom:)

a videot én is várom!!Szeretés ölelés!!!Pussz

Nóri 2008.03.02. 14:29:16

Itt van hugid! Nem öltem meg! :) Nyugi!
De ha TE nem jössz haza egybe tuti véged lesz!
SZERET!

janos 2008.03.03. 13:55:15

Nem akarlak elkeseriteni benneteket de fejenkent 6-700 bahtbol kenyelmesen megvan ez az ut :)). Ott is van kerem tomeg kozlekedes csak hasznalni kell...

mske · http://thaikalandok.blog.hu 2008.03.04. 06:30:31

ej te János!
a thai tömegközlekedést már volt alkalmunk megtapasztalni, és a kényelmestől igen távol esik, ezenkívűl, ha kutyafuttában is csak este 7 körül estünk haza, akkor töm.közl-ve legalább két nap lett volna, és akkor még a szállást, kaját bele sem számoltuk. reggel az első kommpal mentünk, és igy is alig értük el az utolsó előttit visszafelé...vagy utazhattunk volna burmába is ami egy kicsit közelebb van, de oda szintén nem érdemes elindulni kettecskén...ha ismerős vagy errefelé, akko tudod miért
ezt itéltük a legbiztonságosabbnak és a leggyorsabbnak, amivel nem is lett volna semmi gáz, ha nincs az a köcsög Herbert....
na csak ezt akartam mondani,de köszi,h jót akartál :) peace

Janos 2008.03.04. 13:25:32

Vagy utazhattatok volna alvas kozben kenyelmesen egy francia agy meretu agyon az alvos vonaton. Nem kell gyerekulesben ucsorogni hajnalban kelni alvas leszallas 1 nap varosnezes akarhol vonatra vissza alvas surratban leves. Ez kijön kb. 2000 bahtbol 2 fore varos nezessel kajakkal egyutt :). Meglepinek itt a menetrend: www.seat61.com/Thailand.htm#Singapore
Legalabb 2 nap alatt peanangostul vízum csinalostul miegvan egy ilyen kor meg a toronyba is fell lehet menni. Ezeknek a visa run-oknak pont az a lényege hogy legombolják a madarakat akik azt hiszik hogy afganisztánban vannak :DDD Es hat ugye barmit meg lehet tenni veluk, hisz ha nem igy lenne akkor a Big Bus-on ulnenek fele annyiert kenyelmesbe vagy ha az mar nincs akkor a menetrend szerinti minibuszon indulás elött megnezve a buszt meg a helyet ahova be akarjak ultetni utana fizetni. Node bangkoba is az a legegyszerubb ha megkerjuk a taxist hogy kapcsolja mar be azt a taxi orat
és ez le is van írva mindenhol. A secret buddha is ki van tablazva mindenhol szépen és 1-2 kivétellel betonozott már az ut is ami oda vezet :) ja es a "benszülöttek" is leginkább chips és kola árulásból tengetik ott fent :D maximum kokuszt termelgetnek. Keremszepen itt mar civilizácio van, csak a helyiek szeretnek rajatszani és idegenvezetni a szegeny farangot. NE LEGYUNK BALATONI NEMET TURISTAK.

che-mese 2008.03.04. 14:57:32

Kedves János!
Nagyon örülünk, hogy ilyen rendkívül jóltájékozott vagy, igazán segíthetsz megszervezni a költözésünket Pattayára, de maradjunk a 2000 bathos keretek közt :) van kb 70 kiló cuccunk és egy robogónk. Semmilyen körülmények között nem szeretnénk balatoni német túristák lenni, mivel nincs rá pénzünk -sajnos-Várjuk további építő jellegű hozzáfűznivalóidat!!De tényleg! Előre is köszi : a ''szegény farangok''

Janos 2008.03.04. 16:54:57


Hat legolcsobban es leg kenyelmesebben szerintem egy surrathban kiberelheto es pattayan vagy bangkokban leadhato berautoval jartok :) ha nincs az ismeretsegi korben pickup (de van:DD). De ez fejenkent 2000 bahtbol hozhato ki de ugyis szukosen kb 1500 baht egy normalis pickup egy napra. Esetleg a cuccokat eladni samuin es pattayan venni verzio van meg. Bar vegulis 70 kilo az nem olyan sok :) 2x 35 csak a surathi palyaudvarig lesz nehez elvinni (kompra fel komrol le donsaktol suratth palyaudvarig) onnan mar viszi a taxi meg a bankok-chomburi busz :). Ja es a jegyarusnal vegyetek jegyet :) a jegypenztarban mert kulomben nagyon jo uzleteket lehet kotni :DD
Viccet felre teve sok cuccal mindenkeppen vonat surrat -> hua lumphong onnan ha birjatok vinni akkor metro + magasvasut az ekamai busz palyaudvarig es onnan irany pattaya kb 120 baht a buszjegy a vonat jegyre mar nem emlekszem de 700-nal nem tobb
+ a 2 komp jegy 2500-ban meg is all :). A motort pickup nelkul nem ajanlom felhozni :D. Samut Songkhran - Prakhan kornyeken eleg komoly szintu teher forgalom van, az ut meg meg mindig nincs kesz imho ugyhogy lehet a port nyelni ha nem a zombi tehersoforok olnek meg akkor a tudobaj visz el.

Ron Ribarov 2008.03.07. 00:19:32

Yo Ya all! I've tried 2 send a few messages but had no chance! I hope this time you gonna' get it! I've seen several pictures of yours, and I feelt f*****g jelaous. I'm realy gled 2 c you feel good and happy! Forget about the stollen things! Ya know our traditional proverb: veszett több is Mohácsnál! Ya know many of us will never c thailand! So don"t u cry guys, da life goes on and will be better 'n' nicer! But I hope that u've learned something at least! U saw my mail, so u can contact me anytime! take care of yourselves and eachother! Enjoy everything u can, because u got a lot! many hugs and kisses! ciao-ciao ps.:got some ideas!

che-mese 2008.03.07. 06:45:34

Kedves Mr Ron Ribarov!
Veri hepik vagyunk, hogy nyomot hagytál a mi kis közösségi oldalunkon. Anfortunatli, nem látjuk az emilcimed, ezért plíz dobj egy letört a maczakmse@gmail.com-ra! És mindenképpen ték ker!
big hág
a Cheeco család
u.i: a hurrikános savanyú címed él még??????

Ron Ribarov 2008.03.11. 19:05:45

szerintem meghalt. nem találtam meg azt az oldalt amit adtatok. försztnémdöszémendlásztnémiziteliönfis. enddiszguyizpozisöndegzákliverdökidhezdájd! Big hugs and many kisses! take care! €nigm@

Ron "Raise" Ribarov 2008.03.11. 23:20:44

Holá! Comó estáis? Espero estáis bien! Solo quiero saber que quando vas a escribir esso! Una vez o dos vezes pro semana(qual dia y que hora?), toda dia(que hora?)? Por favor escribe algo y quiza podemos usar msn, skype o algo! Cuidáte y tu novi(a o o). ps. creo que mi enigma está no dificil y podia encontrar - no estoy seguro - solution! CIAO-CIAO
süti beállítások módosítása