Magyar Thai magyar ecsettel

Ketten -Európa Bangokjából-, elindultunk a világ másik végére, szerencsét próbálni. Mint a szegényember legkisebb fia. Mit esznek, hogy élnek és minek? Megosztjuk a tapasztalatainkat, hogy ti is lássátok, hogy mi van, vagy merre megy. Magyar-Thai, magyar ecsettel.

Friss topikok

  • ahapeti: ... véget ért hát a thai mese, hazatért már eM. Emese. ... pesten ujjong mind aki él, újvilágban ő... (2008.04.21. 12:27) Emese most már indul a buszod...
  • FÜLÖP VIKTÓRIA: SZIA,-SZIASZTOK!!ÉN EGYENLŐRE CSAK A CHEECO-MEEYO-T ISMEREM!DE EZÚTON GRATULÁLOK AZ ESKÜVŐTÖKHÖZ!K... (2008.04.07. 11:47) Újabb levél az olvasóhoz
  • rozsakicsi: Most kicsit jobban irigykedem az elmúlt hónapokért amit megéltetek.Ma kaptam egy darabkát a Thai é... (2008.04.02. 15:58) Bangkok-Amman-Budapest
  • myacica: Na végre életkéim!!:) Csatlakozok az előttem szoló keresztanyámhoz én is nagyon várlak már és fel ... (2008.03.27. 19:33) Helyzetjelentés
  • myacica: Egyetértek Adri hugival!!TESSÉK JELENTKEZNI!!!!!Mi van veletek?Eme mikor jössz haza? Élet jelet... (2008.03.25. 20:16) De Facto

Google ajánlások

Linkblog

GOOGLE HIRDETÉS

personalized greetings

2008.02.03. 10:25 che-mese

''Fiam, semmire nem tudsz vigyázni!''



E szavak csengenek a fülemben, anyám hangját hallom. Tizenhárom éve békében nyugszik, ám szavainak aktualitása eleven sebként sajog, nyomorúságos, bűntudattól terhes lelkemen. Tegnap délután 3-kor, főbenjáró balekságot követtünk el. Tekintsétek e bejegyzést gyónásnak, mely remélem kevéske enyhülést hoz haragos szívembe. Mea Culpa.

Haladjunk szép sorjában az eseményekkel. A Full Moon partin megismert jó fej magyarok eltöltöttek egy hetet Samuin is. Többször átjöttek hozzánk grillezni, meg dumálgatni. Igen megkedveltük a kis társaságot. Tomi és Zsé tervei között szerepelt, hogy a nyaralás alatt, ők is tartsanak egy kis egyszerű trópusi esküvőt, hitet téve egymásnak olthatatlan szerelmükről. Ezen fölbuzdulva kitaláltuk, hogy akkor csináljunk rólunk is néhány valóban mutatós esküvői fotót, mert mint láthattátok, ennek igencsak híján vagyunk. Visszük a rucikat és hamisítunk néhány ’műtermi’ fotót, a tengerparton. Tegnap délutánra le is zsíroztuk az eseményt. Vállaltuk, hogy beszerezzük a virágokat.

Api kedves becsavarta a hajamat, feltöltötte a kamerát, a fényképezőt és a kis szamszung szerkezetet is, mely többfunkciós volta miatt alkalmas zenék tárolására és lejátszására. Tárgyainkat bepakoltuk abba a barna kézitáskába, amit Jucctól és Nóritól kaptam ajándékba, hogy tudjak mivel forgatni járni. A táska tetejére került a menyasszonyi ruhám, a táska pedig Api lába közé, a robogóra és megindultunk Lamai felé. A virág beszerzést útközben akartuk megoldani.

Az első virágosnál nem volt elegendő orchidea, ezért folytattuk a keresést. A következő virágos bódét a főút mellett jobb oldalt találtuk. Api megállt, leszálltunk és szemügyre vettük a portékát. A robogó egy karnyújtásnyira volt mögöttünk a táskával. És igen! Nem kell túl nagy képzelőerő, hogy kitaláljátok, a következő percben, mire visszafordultunk a táska már nem volt ott. Api elindult egy vélt irányba, hátha még nyakon csípi a rohadékot, de nem járt sikerrel. Hazai pályán könnyen, gyorsan felszívódott az alattomos tolvaj.

Cssss! Ne mondj semmit! Kérlek!! Egy ekkor szarvashibára nincs méltó szavunk. Ha valamelyiktek a balekságról akar szobrot állítani, szívesen modellt állunk. Meg kell állapítsam, hogy lazán élni nem kifejezetten nyereséges dolog. Az a csokor orchidea megközelítőleg fél millió forintunkba került.

Az anyagi veszteség mellett, az eszmei kár szinte felbecsülhetetlen. A kamera és a fényképező Cheeco öröksége volt a testvérétől, és a menyasszonyi ruhám pótolhatatlan. Arra meg sem próbálok emlékezni, hogy a kamerán milyen felvételek voltak, amiket nem töltöttünk föl a gépre.

Nem vagyok egy sírós típus, de elbőgtem magam. Hogy lehetünk ilyen hülyék és felelőtlenek!!! Két hete még figyelmeztetést is kaptunk, és nem tanultunk belőle. Most úgy haragszom magamra, hogy legszívesebben különköltöznék magamtól egy időre. Api is magát hibáztatja és én is magamat, így legalább nem egymásra haragszunk.

Letaglózva értünk oda a srácokhoz. Mély együttérzésükről adtak bizonyságot, de sajnos nem lettünk tőle jobban. A lagzi nagyon jól sikerült, bár ez számunkra csekély vigasz volt. Próbáltuk elengedni magunkat, több-kevesebb sikerrel. Ha lesz lelki erőm, feltöltöm a fotókat, melyek jó időre az utolsó fotók lesznek, amiket láthattok tőlünk. Nagyon sajnálom srácok, és mindenkitől elnézést kérünk. Most nyilvánvalóvá vált, hogy valójában mekkora szardarabok vagyunk.

Persze ezek csak tárgyak, és már csak ezért is roppant bosszantó, hogy ilyen fájdalmasan érint az elvesztésük. Meg van kezünk-lábunk, szeretjük egymást, de most nagyon nehéz értékelni ezeket a fontos mozzanatokat. Mardos a bűntudat. Gyarlók vagyunk.

Igen, ezen is túljutunk majd idővel, igyekszünk nem gondolni a veszteségre, meg arra, hogy az a köcsög kis thai mekkora fogást csinált. Valószínűleg pár 10 ezer batkáért megszabadul tőlük és az árát drogra meg piára fogja költeni, a ruhámat meg berakja a kutyák alá rongynak. Ha van igazság a földön, beledöglik abba a züllött éjszakába!

Undok szócséplést nem akarok látni a kommentek között!! Akinek van két jó szava, hogy együttérzéséről biztosítson, és néhány vigasztaló gesztust tegyen fájdalmunk enyhítésére, azt megköszönjük, de hegyi beszédet ne merészeljen senki a fejünkre olvasni. Elég szar ez így is.

Most beülök egy sötét sarokba sírni, és sajnálni magunkat.

Mea Culpa

Mea Culpa

Mea Culpa

Elmondok 5 miatyánkat is.

Szívem szerint Emil Ciorant olvasnék, de nem hoztunk ilyen depis könyveket, pedig most talán jobban érezném magam. Írjatok valami drámait, hogy ismét felfedezzem az élet szépségét!! A kárörvendők gyújtsanak örömtüzet! Igen. Nagyon rába*tunk.

13 komment

Címkék: lopás veszteség balekság



A bejegyzés trackback címe:

https://thaikalandok.blog.hu/api/trackback/id/tr28322961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://www.apuska.hu 2008.02.03. 14:40:04

Vajon ahhoz, hogy anyáinknak ilyen szavai legyenek hozzánk, ők is mindezt megtapasztalták?
Tanulópénz. Egyszeri. Nekem is ellopták anno mindenem (iratokkal együtt) Rioban, és így kimaradt egy nagy álom: Machu Picchu. Pedig már a tövében voltam.
Azóta vigyázok. Vigyázzatok Ti is. Egymásra is. ;)

myacica 2008.02.03. 16:30:01

Édeseim ne keseredjetek el sajna az ilyen bárkivel és bárhol előfordulhat.És hálistennek,hogy nektek nem lett smmi bajotok.Szeressétek egy mást mi is szeretünk titeket:)

pusszantás és ölelés és szeretés:)

myacica 2008.02.03. 16:35:13

Ja és nem vagytok szardarabok okés!!!!

Na pusszika!!

Natasha Wheel 2008.02.03. 17:25:52

Az esküvőn jól sikerült, mindenki egészséges. Tárgyakat pedig nem lehet megvenni, eladni, ajándékozni, ellopni, mert az mindig azé, aki készítette. Egyedül csak a beléjük adott "energiákat" lehet továbbadni, ami olyan, mint egy varázserő. Ha jól használják, erősít, ha nem, gyengít. Szóval a tolvajcsávó igencsak rá fog ba***ni. Néha pedig szarul is kell lenni, hogy nagyobb legyen utána a boldogság érzete. Úgyhogy türelem, no depi! Ekkora veszteség után csakis valami fantasztikusan jó dolog történhet hamarosan, pl. márciusban legkésőbb. Ölellek titeket, és szeressétek egymást, minket, mi titeket! Puszik!

cybergreg · http://www.cybergreg.hu 2008.02.03. 22:23:40

Fel a fejjel, tényleg nem éri meg bánkódni, inkább örüljetek egymásnak, meg a szép környezetnek. Ja, és ne hibáztassátok magatokat.

Amikor mi tavalyelőtt kijöttünk Londonba, az első két hónap a rábaszások korszaka volt anyagilag.
A repülőjegy 150 ezer forinttal került többe az én hülyeségem miatt, és akkor még meg se érkeztünk. És még sorolhatnám.
Az ilyeneket, bár közhely, de tényleg tanulópénznek kell felfogni.
De bármilyen nehéz volt a helyzet mindig ott voltunk egymásnak, és ez a lényeg.

Borika 2008.02.04. 09:50:18

Hát igen remélem ez volt az utolsó( ilyen jellegű)veszteségetek. A ruhát én is marhára sajnálom, szerettem volna megérinteni Befejeztem nem fájdítom a szívünket.Tegnap a temziben megsimogattam ádesanyád fényképét,és közben rád gondoltam , valamit megint éreztem. Vigyázzatok egymásra a tárgyak pótolhatók, ha nehezen is de egészséggel szeretettel, megértéssel,lelkesedéssel könnyebb.Pussz, ölelés Keresztanyád

sonja 2008.02.04. 15:20:14

Amikor én egy nagyon durva depi alján vergődtem több, mint 2 éve, kezembe került "véletlenül" az a napló, amit Nagypapám írt 1945-ben a menekülésük alatt. Akármilyen hihetetlen, de az segített ki a gödörből, mert rájöttem, hogy nincs is miért keseregnem.... hiszen ők akkor a legnagyobb szegénységben, nyomorban és veszedelemben is tudták pozitívan nézni a világot ...... akkor én mit is sajnálok tulajdonképpen??! szégyelljem már össze magam és álljak a sarkamra!!

Kívánom, hogy Neked is kerüljön valami hasonló tanulságos dolog a kezedbe és lásd meg, hogy nincs miért keseregni igazából - az emlékek pedig úgyis maradandóbbak bármelyik tárgynál!

Szeressétek Egymást továbbra is nagyon és hidd el, nemsokára csak megmosolyognivaló kaland lesz ez is.......

puszi:

Sonja

Adri Hugi (Szerezz tojást!!) 2008.02.04. 22:35:11

Ohh,drágáim!Hát ilyen az élet!Ne bánkódjatok az a lényeg,hogy ami élményt ti ott ketten átéltek az a szívetekben és a lelketekben tovább él,mi meg csak legeltetük a szemünket,mint vmi rossz paparazzok!Az h egy-két tárggyal a mai világban meglehet örökíteni az élményeket kézen fogható dolgokra elég luxus ha a nagyszüleinkre gondolunk pl!Ők is mindig a lelkükkel emlékeznek,meg akkor amikor az ezer éves storyaikat duruzsolják a fülünkbe,h " Ohh kis unokám az én időmbe ez nem így volt,hanem .....!emlékeztek ilyenekre?Borzasztó,ezért járok ritkán hozzájuk!NA mindegy nem is ez a lényeg!Komolyra fordítva a szót,én mindig örömmel néztem őket,fény volt e sötét mocsár vidékre mint a mienk!De beosszuk a többit!Képzeljétek vmelyik nap veletek álmodtam!MAjd msn-n elmesélem!egy pár pozitív gondolat:
- Fel a fejjel!
- Lesz ez még így se!
- Egyszer kopp másszor hopp!
- Mindig vissza nyal a fagyi!(a tolvajnak):)
Nah léptem az álmok mezeére hátha megint találkozom veletek és nevetünk jót!Pusz és szeretés:):)

cyber panka 2008.02.05. 11:35:27

Emese, ne okoljátok magatokat! örülj az erkölcsi fölénynek, hogy nem ti vagytok az a porban kúszó féreg akire oly csapást mért a sors hogy mások életét megkeserítő módon lopásból kell fenntartania magát. Ő a kígyó, ti vagytok Ádám és Éva, hibákat követtek el de óriási következménye ennek az esetnek csak a tolvajra nézve lesz.Vigyázzatok hát a tőletek ellophatatlan dolgokra...érted :)

emeske · http://thaikalandok.blog.hu 2008.02.06. 06:11:24

Drágáim!!
Nagyon nagyon köszönjük a sok a bátorítást, a jelek szerint hatásos volt. Túltettük magunkat a veszteségen. Igazán megnyugtató érzés, hogy hiába repültünk el a világ másik végére, aki fontos, az velünk van itt is. Sokat jelent,hogy nem feledkeztek meg rólunk!!KÖSZÖNJÜK!!! És bizonyára feltünt, hogy új fotó került a fejlécbe, hála érte Gaze mesternek. Egyenlőre a feliratot még nem sikerült átpozicionálni, de majd próbálkozunk még. Most elrobogunk az imigrésön ofiszba, motorka papirokat intézni. Amint hazaérünk fölrakom nektek az utcsó kör fotósorozatot és rittyentek valami vidám kis bejegyzést hozzá...vagy valami...
köszönés
szeretés
ölelés
napsütés

sexyera 2008.02.08. 13:18:20

Sziasztok!! Az élmények ,és a csodás dolgok a szívetekben megmaradt!! De rohadjon meg az a szemét állat aki lenyúlt benneteket!! Bocsi
süti beállítások módosítása